O componenta importanta si valoroasa a proiectului StartUp Plus un NV este cursul de dezvoltare antreprenoriala. Acest curs se va desfasura in fiecare din judetele din Nord Vest si va avea o durata totala de 90 de ore (atat instruire teortica, cat si practica) . Lectorii vor fi  Lectorii responsabili cu pregatirea antreprenoriala au o vasta experienta teoretica si practica in acest domeniu. Ei provin din mediul universitar, dar colaboreaza cu mediul de afaceri si aduc un plus de creativitate in business prin centrele de inovare pe care universitatile in care performeaza le-au acreditat. De aceea, ei vor fi capabili sa indrume cursantii spre idei de afaceri de noutate, transfer de inovatie, care respecta principiile de dezvoltare durabila si responsabilitate sociala.

Cursul de dezvoltare antreprenoriala se adreseaza persoanelor care intentioneaza sa-si infiinteze si sa-si coordoneze propria afacere, precum si acelora care lucreaza intr-o organizatie si doresc sa-si imbunatateasca aptitudinile manageriale privitoare la conducerea unei firme. Educatia antreprenoriala se dobandeste prin acumularea notiunilor generale de management al firmelor, strategii de management, coroborate cu deprinderi practice de planificare, analiza riscurilor sau analiza oportunitatilor. Rezultatul final al programului de dezvoltare a competentelor antreprenoriale este elaborarea unui plan de afaceri detaliat

Cursul va avea aborda urmatoarele tematici :

 1. Antreprenor si antreprenoriat;
 2. Oportunitati de afaceri ;
 3. Modalitati de initiere a unei afaceri;
 4. Managementul micii afaceri;
 5. Planul de afaceri;
 6. Echipa;
 7. Marketing-ul in IMM;
 8. Finantarea unei afaceri;
 9. Forme de asociere;
 10. Rolul cercetarii, dezvoltarii si transferului tehnologic;
 11. Conformitatea cu politicile orizontale ale UE.

Pentru a participa la un curs de antreprenoriat in cadrul proiectului StartUp Plus in NV, este necesar sa va inscrieti pe pagina http://startup.prois-nv.ro/ si sa indepliniti conditiile de eligibiliate descrise pe pagina proiectului.